Városlista
2024. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

A NAV szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy a 10 és 36 hónap közötti, kifogástalan egészségi állapotú kutyák gazdái szeptember elsejéig, a navkutyabeszerzes@nav.gov.hu e-mail-címre küldhetnek előzetes ajánlatot a kutyavásárra.

A kiképzők ivartól és fajtától függetlenül, oltási könyvvel vagy útlevéllel rendelkező, mikrochippel ellátott kutyákat várnak, és a sikeres keresőkutya-jelöltek a kiválasztás után 21 napos próbaidőn vesznek részt - ismertették. Az érvényes ajánlattétel alapvető feltétele, hogy a kutyatulajdonos rendelkezzen az élelmiszerlánc-felügyeleti információs rendszer adatbázisban szereplő egyedi, úgynevezett FELIR-azonosítóval - közölték.

A tájékoztatás szerint az ajánlatnak - többek között - tartalmaznia kell a kutya hívónevét, fajtáját, ivarát és vételárát is, a hivatal ez alapján veszi fel a kapcsolatot azokkal az érdeklődőkkel, akiktől konkrét ajánlatot kér.

A levélben a gazdának meg kell adnia e-mail-címét, adatait, illetve jeleznie kell azt is, hogy a kutyát magánszemélyként vagy gazdálkodó szervezetként - például egyéni vállalkozóként, kft.-ként - szeretné-e eladni - írták.

A kiírás részletes feltételei a https://nav.gov.hu/vam/egyeb/ujra-kutyavasar-a-nav-nal-06140901 linkre kattintva olvashatók.

Címkék: kutya, NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 10. 07:50, kedd | Kék hírek

Döbbenet, miket csinálnak egyesek a magyar autópályákon - Videó

Életveszélyes tolatások kerültek be az autópályákat fenntartó MKIF Zrt. legújabb összeállításába.

2024. Szeptember 05. 07:35, csütörtök | Kék hírek

A budapesti reptéren fogta el az NNI a québeci gyilkost

A budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren fogták el azt az algériai-kanadai–magyar hármas állampolgárságú férfit, akit Kanadában gyilkosságért életfogytiglanra ítéltek, de májusban megszökött a börtönből; azóta keresték a hatóságok

2024. Szeptember 04. 08:04, szerda | Kék hírek

A 24 éve eltűnt gyermek holttestét találták meg!

A DNS-vizsgálat igazolta, hogy a 24 éve eltűnt 11 éves fiú, Till Tamás holttestének maradványait találták meg június végén a nyomozók Baján – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu-n.

2024. Szeptember 03. 07:45, kedd | Kék hírek

A Quaestor-ügy elsőrendű vádlottját 13 év fegyházra ítélték

A Fővárosi Törvényszék hétfői első fokú ítéletében 13 év fegyházbüntetésre ítélte a Quaestor-ügy elsőrendű vádlottját.