Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2016. Január 19. 08:01, kedd | Külföld
Forrás: MTI

A magyarok többsége szerint a német migrációs politika is felelős a Kölnben történtekért

A magyarok többsége szerint a német migrációs politika is felelős a Kölnben történtekért

A Századvég kutatásai szerint a magyar lakosság háromnegyede úgy látja, hogy az elkövetőkön túl a megengedő német migrációs politika is felelős a Kölnben szilveszterkor történtekért.

A közvélemény-kutató hétfői, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a megkérdezett 76 százaléka az elkövetőket és a német migrációs politikát okolta, ötből egy válaszadó (19 százalék) szerint elsősorban az elkövetőket terheli felelősség, és alig akadt olyan megkérdezett, aki szerint az áldozatok tehetnek a történtekről (2 százalék).

A vizsgálat rámutatott arra is, hogy politikai irányultság szerint a jobboldali és a középen álló válaszadók jelentős része nagy felelősséget tulajdonít a német kormánynak, míg a baloldaliak körében jóval többen vádolják elsősorban az elkövetőket. Arra a kérdésre, hogy mi jelent jelenleg nagyobb veszélyt Európára, a terrorizmus vagy a kontrollálatlan bevándorlás, a megkérdezettek 12 százaléka úgy reagált, hogy a terrorveszély, 11 százalék szerint a bevándorlás, ám a döntő többség szerint (77 százalék) mindkettő egyformán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.